Zin in kleur?
25 januari 2023

Kleur betovert en geeft een beeld zeggingskracht. Het is een magisch middel om een schilderij of tekening leven in te blazen en uitdrukking te geven. Zo roepen kleuren gevoelens op en sfeer; Geeft het een beeld expressie, rust zachtheid mee en nog veel meer.

Ervaring niet nodig. Je wordt op maat begeleid.

Zie aanbod cursussen
Zin om te experimenteren?

28 september 2022

Je onderzoekt in dit blok aan de hand van diverse opdrachten eerst de mogelijkheden van een materiaal. Daarna pas je die toe in een thema zoals portret, landschap, abstract enz.

Vanuit je gemak creëren, lekker wat klooien met verf en tekenmaterialen, jezelf verrassen en stilstaan bij de schoonheid van de dingen om je heen.
Dat gaan we doen! 

Ervaring niet nodig. Je wordt op maat begeleid.

.

Zin om te tekenen en te schilderen

22 september 2021
 

Jezelf verrassen en stilstaan bij wat iedere dag brengt aan schoonheid. Dat gaan we doen in deze jaarcursus! 

Geleidelijk aan ga je op zoek naar een persoonlijk thema en werk je aan je eigen proces. Er is ruimte voor experiment. Ook als je nog niet zoveel getekend of geschilderd hebt kun je meedoen! Je wordt op maat begeleid.

Zin in kleur?

22 januari 2020

In dit blok staat het werken met kleur centraal. Aan bod komt een stukje kleurenleer. Verder gaan we op zoek naar jouw persoonlijke kleuren, leer je hoe je kunt werken met kleur accenten, ontdek je hoe je door kleurgebruik sfeer kunt oproepen en nog veel meer!

Je leert onderzoekend en vrij te werken en krijgt verschillende manieren aangereikt om het thema te benaderen. Door samen te kijken naar het werk van kunstenaars word je gei╠łnspireerd.

 

Kijken met aandacht

23 januari 2020

We starten met een nieuwe teken- & schildercursus, waarbij we werken naar de waarneming en de verbeelding. Zo krijg je verschillende kijkoefeningen aangereikt en leer je hoe je dit kunt vertalen op papier.

Regelmatig kijken we naar kunstenaars, leer je over kleur en nog veel meer. We werken met diverse technieken en materialen, zoals pastelkrijt, inkt, aquarel en acrylverf. In ieder blok staan 2 materialen centraal die we verder gaan uitdiepen.

 

 

Zin om te experimenteren?

Onlangs

Heb je zin om te experimenteren met kleuren, met vormen, met materialen zoals papier, verf en nog veel meer.

In deze cursus kies je jouw eigen thema en gaan we op een speelse manier met allerlei materialen aan het werk.

Je leert onderzoekend en vrij te werken en krijgt verschillende manieren aangereikt om het thema te benaderen. Door samen te kijken naar het werk van kunstenaars word je gei╠łnspireerd.

 

Teken- en schildercursus

Onlangs

Je leert de grondbeginselen van het tekenen en schilderen.
Er komen veel aspecten aan bod. Je ontdekt wat de mogelijkheden zijn van materialen, hoe je kleuren mengt en hoe iets wat ruimtelijk is, vertaald kan worden naar een plat vlak. Ook leer je vrij en vanuit beleving te werken, word je op een persoonlijke manier begeleid en kijken we samen naar kunst.

 

 

 

Montessori Atelier

Onlangs

In januari start een nieuw Naschools Atelier op de Montessorischool in Oosterhout. Ook kinderen van andere scholen kunnen meedoen.

Heb je belangstelling? Neem dan contact op via de link.

Heb je als school interesse om een naschools atelier te starten? Vraag gerust om informatie.

 

 

Zin in Kunst Atelier

Onlangs

Portrettekenen en schilderen is niet het meest eenvoudige onderwerp.  Maar toch zijn er in 8 lessen bijzondere dingen gebeurd. Eén van de cursisten heeft zichzelf echt overtroffen:

"Ik had nooit gedacht dat het me zou lukken om een gelijkend portret te makend dat toch ook vrij geschilderd is!".